Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

maandag 20 juni 2011

Disneyland Parijs

Op 3 juni was het dan eindelijk zover, we gingen met zijn allen naar Disneyland Parijs. Verzamelen was bij Richard en Vanessa (tussen 8 en half 9). Maar ja, je weet hoe het gaat, wij arriveerden rond half 9. Zij zaten al vanaf 8 uur klaar haha. De Mosjes uit Zoetermeer hadden wat vertraging en arriveerden even over negenen. Bagage van R&V in de kofferbak en we konden van start. Niet dus, je wil het niet geloven maar de Peugeot wilde niet starten, vreemd geluid enz. Moeders meteen in een stress en werd door iedereen gekalmeerd dat het allemaal wel goed zou komen. Dus ANWB gebeld, die was er binnen een half uur. Wat bleek, omdat ik dagelijks kleinere afstanden rij word de accu niet voldoende opgeladen. De auto had ruim een half uur met de panieklichten aan gestaan. Dus voortaan meer kilometers maken.
Livia zat al die tijd rustig te wachten in de auto. De ANWB heeft de auto opnieuw gestart en we konden eindelijk rond half 11 vertrekken. We hadden er allemaal zin in. Uiteraard werd er onderweg diverse malen gestopt voor een hapje, een drankje en sigaretje.
Het was heerlijk weer, dus we konden bij het restaurant lekker buiten zitten voor de lunch. Livia vond het allemaal geweldig en sloeg alles op haar gemakkie gade. Milan en Noëmi konden ook even de beentjes strekken en lekker dollen met Richard. Het beeld van een auto die constant voor ons reed kwam ons bekend voor in Frankrijk. Het ging allemaal goed en zijn elkaar niet kwijt geraakt. Af en toe even de spurt er in. Rond half 5 arriveerden we bij Davey Crocket, wat zag dat er geweldig uit. Zo'n schoon park en een mooie omgeving.
De blokhutten (zeg maar chalets) waren van alle gemakken voorzien, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron . Ze hadden 2 slaapkamers met 2 douches en 2 toiletten. Wat een luxe. Jeremy, Bianca en de kids hadden een eigen blokhut. Wij deelden er een met Richard en Vanessa. En dan de veranda niet vergeten, met een grote tafel en banken. De bedden bleken allemaal al opgemaakt te zijn, alles zag er fris en fruitig uit. Alles even uitpakken en een plekje geven. Daarna maar kijken voor een hapje eten. Jeremy bleek inmiddels het restaurant bij Davey Crocket te hebben gereserveerd. Noëmi en Milan waren al een aantal keren heen en weer gelopen, we hadden 2 (blok)hutten naast elkaar. Gezellig dat gebabbel. Dus op naar het restaurant, we hadden inmiddels allemaal wel honger gekregen.

Daar aangekomen allemaal langs het buffet, was heerlijk. Er was van alles, salades, diverse soorten vlees, kip en uiteraard tatjes en uiteraard toetjes. Terwijl we aten, verschenen Knabbel en Babbel en Pluto. Noëmi en Milan en uiteraad ook Livia vonden het prachtig. Noëmi ging het van dichterbij bekijken en heeft een aantal dansjes meegedaan. Milan vond het toch wel een beetje eng, die grote Knabbel en Babbel. Daarna heeft Noëmi nog een ritje gemaakt op een pony, vond ze helemaal te gek. Dit was een perfecte afsluiting van de 1e dag.
's Avonds hebben we nog een spelletje rummicup gedaan en allemaal bijtijds naar bed. Iedereen was best moe. Morgen een nieuwe dag in Disneyland Parijs.

6 opmerkingen:

ton van rijswijk zei

De 1e dag was al veelbelovend. We zijn nieuwsgierig naar de 2e dag, maar wat is een tatje?

Ton en Els

tiki zei

Dat was een vervelend begin ,Maar een heel leuk verhaal met mooie foto,s.Wel een belevenis voor die gastjes, en oma en Opa
Jo

tiki zei

Dat was een vervelend begin ,Maar een heel leuk verhaal met mooie foto,s.Wel een belevenis voor die gastjes, en oma en Opa
Jo

ton van rijswijk zei

Leuk verslag van een prima korte trip. Weet nu inmiddels ook wat "tatjes" zijn. Had ik moeten weten natuurlijk. Fijn, dat jullie het zo naar de zin hebt gehad. En met de hele family is natuurlijk prima!

lenie verloop zei

Gezellie he zo met de hele familie.
heerlijk toch omdat mee te maken alles wat je liefs is er bij.
Konden we dit maar eens met z'n allen doen maar dan hebben ze vast niet genoeg rolstoelen.
Liefs Harrij en Lenie

Ineke zei

het was zeker een geweldige ervaring, zo van genoten en de kinderen en kleinkinderen ook.
Maak je geen zorgen zus, rolstoelen genoeg net zoals wandelwagentjes. Je komt ze overal tegen en je hebt voorrang is ook wel handig haha